Labuwa

Labuwa, leeuwin. Dit is het verhaal van de krachtige maar soms kwetsbare vrouw. Het verhaal waar elke vrouw die meerdere ballen tegelijk in de lucht probeert te houden zich in herkent. Het zijn verschillende ballen met de labels ‘carrière’ ‘zelfzorg’ ‘huishouden’ en wellicht ook ‘zorg voor anderen’. Want of ze nou een fulltime of parttime baan onderhoud of een huismoeder is, iedere vrouw probeert in 24 uur bergen werk te verzetten en slaagt daar zowaar in ook. Dit heb ik, Khadija Bahara, eigenaresse van Labuwa, aan den lijve ondervonden. Vitaliteitscoach, Personal Trainer, Bestuurskundige en Social Worker mag ik mijzelf tegenwoordig noemen. Het zijn allemaal titels waar ik hard voor heb gewerkt en nu met trots draag. Labuwa is daarom ook de naam die ik heb gekozen voor mijn onderneming, waarbij ik als Vitaliteitscoach het doel heb om de Labuwa in iedere vrouw te versterken.

Mijn persoonlijk verhaal

Tijdens mijn drukke carrière en studieloopbaan moest ik zowel op het werk als in mijn privéleven verschillende ballen gelijktijdig in de lucht houden. Tegelijkertijd moest ik ook fris en energiek voor de dag komen. Allerlei verwachtingen en verplichtingen waar ik een tijdlang best aan kon voldoen, maakten dat ik ’s avonds bekaf met een zak chips en een reep chocola op de bank neerplofte. Mijn gezondheid holde achteruit, mijn gewicht nam toe en mentaal en fysiek raakte ik uitgeput. Na het zoveelste dieet en sportschoolabonnement en tig alternatieve geneeswijze-behandelingen later was ik het beu. Ik moest op zoek naar iets wat mij daadwerkelijk verder kon helpen bij mijn streven naar een gezond en vitaal leven. De aangekomen kilo’s konden me allang niets meer schelen; het enige wat ik wilde was beter in mijn vel zitten en mijn relatie met voeding herstellen.

Dit lukte. Via een Fysiotherapeut/Vitaliteitscoach kwam ik in aanraking met het thema ‘Vitaliteit’. Zijn praktische aanpak en tools, die wetenschappelijk onderbouwd zijn en zich in de praktijk hebben bewezen, hadden een enorm positief effect op mijn gemoedstoestand en gezondheid. Mijn energiepeil ging weer omhoog en ik raakte steeds meer geïnteresseerd in datgene wat mij mijn leven terug had
gegeven: Vitaliteit. Vervolgens maakte ik één van de beste keuzes in mijn leven: de opleiding tot Vitaliteitscoach volgen. Met mijzelf als eerste casus slaagde ik erin mijn balans weer terug te vinden en energieker door het leven te gaan.

Natuurlijk ging het proces met vallen en opstaan. Maar het einde was in zicht: nog voordat de studie was afgerond, was mijn lust naar ongezond voedsel afgenomen en mijn liefde voor bewegen toegenomen. Ik voelde me energieker en fitter dan ooit tevoren. Ik ervoer vooral meer happiness . Ik durfde ‘het leven’ en haar uitdagingen weer aan, dit keer met een belangrijke les op zak: voor een vruchtbaar leven is goede zelfzorg nodig!

Vitaliteit

Goede zelfzorg is dus essentieel, maar wat houdt dat dan concreet in? Vitaliteit is een combinatie van drie cruciale factoren: Voeding , Fysiek en Mindset. Als Vitaliteitscoach kan ik je wetenschappelijke onderbouwde, realistische en praktische tools bieden om deze te implementeren in je leven.

Labuwa is niet voor niets een vrouwelijk woord: mijn doelgroep bestaat dan ook uit vrouwen. Vrouwen zijn namelijk stuk voor stuk sterke, veerkrachtige wezens, die essentiële rollen in de ​samenleving vervullen: als professional, moeder, (zorgverlenende) dochter of echtgenote. Maar belangrijke rollen zoals zorg en carrière vereisen ook meer energie en dus is meer zelfzorg een absolute must. En het mooiste is dat als je je ultieme zelf hebt terug gevonden, je dit ook aan je dierbaren kunt doorgeven.

Herken je je in mijn verhaal en ben je nieuwsgierig naar wat ik je te bieden heb? Wil je ook meer grip op je leven en gezonder door het leven gaan? Neem een kijkje bij Labuwa’s aanbod voor een programma of activiteit naar keuze. Past het niet helemaal bij wat je voor ogen hebt, dan kun je mij altijd bellen of mailen voor een programma op maat.